TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1934 : Τα πεντάδυμα του Καναδά και η θλιβερή ιστορία τους

Το 1934 – Γεννιούνται στο Οντάριο του Καναδά τα πεντάδυμα Ντιόν, τα πρώτα πεντάδυμα που θα επιβιώσουν της βρεφικής ηλικίας. Τα πεντάδυμα που ήταν κοριτσάκια, γεννήθηκαν στις 28 Μαΐου 1934, σε ένα αγρόκτημα στο χωριό Corbeil στο Οντάριο.

Η σύλληψη τους έγινε φυσιολογικά και γεννήθηκαν δύο μήνες πρόωρα. Συνολικά ζύγιζαν 10 κιλά, ενώ υπήρχε και 6o έμβρυο το οποίο δεν επέζησε.

Οι μικρές Yvonne, Annette, Cecile, Emilie και Marie τέθηκαν υπό την προστασία της κυβέρνησης του Καναδά που υποστήριξε ότι οι γονείς τους δεν ήταν ικανοί να τις μεγαλώσουν. Σταδιακά η κυβέρνηση του Καναδά προχώρησε στην εκμετάλλευση των κοριτσιών και σε λιγότερο από μια δεκαετία, από το 1934 ως το 1943 πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν από το ίδρυμα για να τις δουν και να πάρουν σουβενίρ με τις φωτογραφίες τους.

Τα κορίτσια μετατράπηκαν γρήγορα σε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εκτιμάται ότι η δημοτικότητα τους συνέβαλλε άμεσα με μισό δισεκατομμύριο δολάρια στην οικονομία του Οντάριο και το έσωσε από την χρεοκοπία.

Όταν έγιναν 9 ετών, οι γονείς κατάφεραν να κερδίσουν την επιμέλεια των παιδιών, όμως συνέχισαν να τις εκμεταλλεύονται. Η Emillie έγινε μοναχή και πέθανε το 1954 σε ηλικία 20 ετών από επιληπτική κρίση, η Marie το 1979 στα 45 της από εγκεφαλικό. Η Yvonne πέθανε το 2001 στα 67 της από καρκίνο. Οι Annette και η Cecile ζουν ακόμη μαζί, με μηνιαία σύνταξη 600 δολάρια.

ΠΗΓΗ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More