TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΗ : Ο Πλάτανος στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Μεσσήνης – να ανακηρυχθεί ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Ο  εμβληματικός πλάτανος στο χωριό Παλαιόκαστρο του Δήμου Μεσσήνης που  βρίσκεται σε ειδυλλιακή θέση και προσφέρεται για στάση στους περιηγητές πρέπει να ανακηρυχθεί ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ καθώς τηρεί τις προϋποθέσεις οι οποίες αφορούν δημόσιες ή μη εκτάσεις και δένδρα που έχουν ιδιαίτερη βοτανική φυτογεωγραφική αισθητική και ιστορική σημασία.

Πριν δύο χρόνια η ομάδα  «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» στο πλαίσιο της δράσης «Ορεινή σύναξη» πραγματοποίησε  σύναξη με σκέψεις, διηγήσεις ιστοριών και θρύλων με επίκεντρο το χωριό και την τοποθεσία που βρίσκεται ο θρυλικός πλάτανος  ενώ πριν νυχτώσει  οι περιηγητές γευμάτισαν όπως παλιά κάτω από τον πλάτανο και δίπλα από την πηγή. Το Παλαιόκαστρο είναι ένα γραφικό και ιστορικό χωριό των Κοντοβουνίων φιλόξενο και περιποιημένο κατάλληλο για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού.

  Γιάννης Λάσκαρης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More