TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας την πρόσκληση για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης της μονής Δίμιοβας, στην Καλαμάτα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την πρόσκληση για την υποβολή προς ένταξη στο ΕΠΑ 2021 – 2025 (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης) του έργου αποκατάστασης της μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Δίμιοβας, στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.

Η δηµόσια δαπάνη για το εν λόγω έργο -το οποίο υπάγεται στον άξονα 5.3 που αφορά στην προστασία και ανάδειξη μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και τόπων ιστορικού ενδιαφέροντος- ανέρχεται σε 1.213.707 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ως στόχο, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, την εξασφάλιση της στατικής επάρκειας των κτισμάτων και την ταυτόχρονη αντιµετώπιση των λειτουργικών και μορφολογικών προβλημάτων του κτηριακού συγκροτήµατος της ιστορικής αυτής μονής, στην ευρύτερη περιοχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

“Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί και η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Μεσσηνίας” δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος εκτίμησε ότι η δημοπράτηση του πιο πάνω έργου θα έχει γίνει μέχρι το τέλος του φετινού χρόνου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More