LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής”- Η Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας και η περιήγηση στην Κυνουρία.

Την περασμένη Κυριακή (21/1ου) με σύμμαχο τον καλό χειμωνιάτικο καιρό οι φυσιολάτρες εκδρομείς του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” έκοψαν την Αγιοβασιλόπιτά τους για το νέο έτος στην Ι. Μ. Λουκούς (17ος αιώνας), ευλόγησε την πίτα ο ιερέας της Μονής και αντάλλαξαν ευχές σε κλίμα ζεστό και οικογενειακό.
 Στην συνέχεια περιηγήθηκαν δίπλα από την Μονή, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, την αρχαιότερη Υδατογέφυρα της Ευρώπης, την Έπαυλη Ηρώδη του Αττικού, ένα αξιόλογο Μνημειακό Συγκρότημα της Αρχαιότητας, το παράλιο Άστρος, το Μεσαιωνικό Κάστρο του Άστρους (τέλος της Β’ Ενετοκρατίας) και την Υδατογέφυρα Λουκούς (κατασκευασμένη τον 2ο μ.Χ. αιώνα).
Τα μέλη της διοίκησης ευχαριστούν θερμά τις κυρίες – μέλη του συλλόγου, που πρόσφεραν τις σπιτικές Αγιοβασιλόπιτες και τα γλυκίσματα.
Επόμενη προγραμματισμένη δράση του ”Ευκλή” σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας είναι στις 24 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη, η προβολή της βραβευμένης ταινίας ”ΤΑ ΟΚΤΩ ΒΟΥΝΑ” στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More