TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Ε.Σ.Α.μεΑ. – Λάθη στην εγκύκλιο για την εργασία συνταξιούχων με αναπηρία οδηγούν σε επιπλέον ταλαιπωρία.

Στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων  Π. Τσακλόγλου διαμαρτύρεται με έγγραφό της η ΕΣΑμεΑ (επισυνάπτεται)*, σχετικά με τον αυθαίρετο τρόπο που ορίστηκαν στην υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 61423/15.01.2023 εγκύκλιο αρ. 1, του e-ΕΦΚΑ, οδηγίες για την απασχόληση συνταξιούχων με αναπηρία, χωρίς να ζητηθεί πρώτα η σύμφωνη γνώμη της Συνομοσπονδίας.

Στην εν λόγω εγκύκλιο διαπιστώνεται ότι στο σημείο ii  της παρ. 1 του κεφ. Β αναφέρεται το εξής:

«ii. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.1 του άρθρου 11Α του ν. 4387/2016, η οποία προστέθηκε στο άρθρο 11 του νόμου αυτού με το άρθρο 26 του Ν. 4997/2022, για την απονομή κύριας σύνταξης λόγω αναπηρίας από κοινή νόσο απαιτείται – εκτός των λοιπών προϋποθέσεων που ορίζονται στην εν λόγω διάταξη- η με οποιονδήποτε τρόπο διακοπή της υπακτέας στην ασφάλιση εργασίας».

Με την συγκεκριμένη αναφορά αναιρείται σε μεγάλο βαθμό η αξία της πρόσφατης ρύθμισης με την οποία δόθηκε στους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας δυνατότητα απασχόλησης χωρίς επιπτώσεις στη συνταξιοδότηση, καθώς η απαίτηση της εγκυκλίου για διακοπή εργασίας, προκειμένου να προχωρήσει η συνταξιοδότηση, αντιστρατεύεται τη βασική λογική της παροχής δυνατότητος εργασίας στους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας!

*

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More