LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησε την Τετάρτη (17/1/24) εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, παρουσία Εθελοντών Τομέα Υγείας και φίλων του Ε.Ε.Σ. Την πίτα ευλόγησε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Τη χρονιά που πέρασε, πάνω από 3000 άτομα ωφελήθηκαν από τις δράσεις και τις παροχές του Τμήματος. Πιο συγκεκριμένα, 323 άτομα εκπαιδεύτηκαν σε προγράμματα Πρώτων Βοηθειών με Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση EFAC, 1385 γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα Πρώτων Βοηθειών, πρόληψης ατυχημάτων και ενημέρωσης για την αξία του Εθελοντισμού ενώ 1184 άτομα ωφελήθηκαν από τις δράσεις επισιτιστικής βοήθειας. Περαιτέρω, το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας εκπαίδευσε 24 νέους εθελοντές, συμμετείχε σε 36 εξωτερικές Αιμοδοσίες, σε 40 υγειονομικές καλύψεις και φυσικά ήταν παρών σε όλες τις έκτακτες ανάγκες όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, αφίξεις μεταναστών, κτλ.
Θερμές ευχαριστίες σε όλες τις επιχειρήσεις αλλά και στις Εθελόντριες Τομέα Υγείας για την προσφορά των δώρων της λαχειοφόρου, καθώς και στα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας που διαχρονικά προβάλουν και στηρίζουν το έργο μας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More