TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Σπύρος Χανδρινός – “Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων εντός της συμβατικής τους προθεσμίας αποτελούν πλέον κανόνα για τον Δήμο Καλαματας. “

Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων εντός της συμβατικής τους προθεσμίας αποτελούν πλέον κανόνα για τον Δήμο Καλαματας. Αυτό προέκυψε από την πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το έργο της ανάπλασης της πλατείας της Υπαπαντής!

Το πολυδιαφημιζόμενο αλλά παράλληλα πολύπαθο αυτό έργο είχε αρχική προθεσμία υλοποίησης την 28/2/2022 δηλαδή έπρεπε να έχει παραδοθεί στους πολίτες προς χρήση πριν 48 μήνες!

Οι δικαιολογίες που ακούστηκαν από τον κύριο Δήμαρχο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής, για τις χρονικές καθυστερήσεις αλλά και για την οικονομική επιβάρυνση του, δεν ήταν πειστικές αφού ο Δήμος έχει την ευθύνη για την υλοποίηση του έργου και η άποψη ότι «για όλα φταίνε οι άλλοι» δεν αποτελεί άλλοθι!

Κατά την συνεδρίαση της επιτροπής εξέφρασα ξεκάθαρα την άποψή μου σχετικά με την υποχρέωση και την ευθύνη του Δήμου για τις αδικαιολόγητα μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε έργα (και μάλιστα μικρής περιπλοκότητας) γεγονός που επιφέρει βλάβη στο δημόσιο συμφέρον!

Θεωρώ απαράδεκτο να ολοκληρώνονται έργα δυο και τρία χρόνια μετά την αρχική τους προθεσμία και οι αρμόδιοι να «σφυρίζουν αδιάφορα» προσπαθώντας να αποποιηθούν τις ευθύνες τους!

Αυτές οι πολιτικές πρακτικές υπηρετούν τον λαϊκισμό και ανήκουν στο παρελθόν!

Σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό δήμο, τα ζητούμενα είναι η αποτελεσματικότητα και η υλοποίηση ενός συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδίου με επίκεντρο την ευημερία των πολιτών του!

 

 

Σπύρος Χανδρινός

Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More