LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” – ξεναγήθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Την περασμένη Κυριακή (4/2ου) οι εκδρομείς του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”, εκμεταλλευόμενοι την δωρεάν είσοδο των Μουσείων, επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, ένα από τα καλύτερα Μουσεία του κόσμου με χιλιάδες εκθέματα.
Γνώρισαν σπουδαίες συλλογές με εκθέματα από την Ελληνική Αρχαιότητα, επίσης την συλλογή από την Θήρα (Σαντορίνη) με μοναδικές τοιχογραφίες που σώζονται, καθώς και τον σπουδαίο Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Σε ξεχωριστή αίθουσα είδαν εκθέματα από τον Αιγυπτιακό Αρχαιολογικό Πολιτισμό.
Ενδιαφέρον έκθεμα ήταν η πλακέτα, που δώρισαν οι Η.Π.Α. στην Ελλάδα με την ελληνική σημαία και τα θραύσματα λίθων από την Σελήνη, που ήλθαν στη Γη το 1969 από την ιστορική αποστολή Apollo-11 της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).
Τα δείγματα αυτά δωρήθηκαν στη χώρα μας το 1970 από την κυβέρνηση των Η.Π.Α., ως διπλωματικό δώρο από τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον και φυλάσσονται από τότε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Μαζί τους και μια ελληνική σημαία, η οποία ταξίδεψε στη Σελήνη με την ίδια αποστολή και επέστρεψε στη Γη.
Επόμενη προγραμματισμένη πεζοπορική δράση είναι στις 18 Φεβρουαρίου στο Μαίναλο, με την διαδρομή από το Οροπέδιο της Οστρακίνας (1600 μ.) έως το γραφικό Λεβίδι.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More