TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : 2ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας – Από 26 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου.

Ένα χρόνο μετά την μεγάλη επιτυχία του Πρώτου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας, ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος επιστρέφει στην Μεσσηνία. Ταινίες πρώτης πανελλήνιας προβολής, μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action από όλο τον κόσμο προκαλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών να τις ανακαλύψουν με ελεύθερη είσοδο.
Το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας (#kalyff) αποτελεί πρωτοβουλία της πολυμελής ομάδας διοργάνωσης με βάση την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Δήμος Καλαμάτας – Municipality of Kalamata και της ΦΑΡΙΣ – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας και έρχεται σε ετήσια βάση να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ψυχαγωγία και διάπλαση των παιδιών μας και η ανάδειξη της αξίας του κινηματογράφου ως σημαντικού στοιχείου για την ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους και της ενσυναίσθησής τους.
«Θέλουμε να ψυχαγωγήσουμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά και τους νέους. Διαλέξαμε ό,τι πιο φρέσκο από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή για το νεανικό και παιδικό κοινό και φτιάξαμε ένα πολύχρωμο και πολυδιάστατο πρόγραμμα. Στόχος μας είναι –πέρα από την ψυχαγωγία– να ανοίξουμε μια συζήτηση για θέματα όπως τα δικαιώματα των παιδιών, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός στην ετερότητα, η ανοχή, η δύναμη των κοριτσιών, οι κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές, οι οικογενειακές σχέσεις.»
Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
Από 26 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου. – 9 :00 μ.μ.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More