LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ – Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” – Η εξόρμηση στις Βορειοανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα

Στις Βορειοανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα ή Μαλεβού, εξόρμησαν την Κυριακή (7/4ου) οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” μαζί με τους συνοδοιπόρους τους από το Σ.Α.Ο.Ο. Τρίπολης, για να εξερευνήσουν το φαράγγι Λεπίδας με τους τρεις εντυπωσιακούς καταρράκτες του, τη ”Λεπίδα” ύψους 45 μ., την ”Τσουλίθρα (Τσουλίθρες)” και το υψηλότερο επιβλητικό ”Μελίσσι” ύψους 70 μέτρων, έναν από τους μεγαλύτερους καταρράκτες στην Ελλάδα.
 Εκατόν τριάντα ορειβάτες με οδηγό τον ντόπιο κάτοικο Νίκο Καψάλη ακολούθησαν μια υπέροχη διαδρομή έως τους καταρράκτες, σε μια περιοχή που τα πλατάνια φύονται πάνω στις πέτρες και συνθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο.

Στη συνέχεια αναρριχήθηκαν πάνω από τους καταρράκτες σε απόκρημνες πλαγιές απέναντι από το κάστρο της Ωριάς, για να προσεγγίσουν το οροπέδιο, που θα τους οδηγούσε στο γραφικό χωριό του Αγιάννη.

Χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα Βέλμαχου περιγράφει: Ο,τι κάνει “χαρούμενα” τα μάτια κάνει και την ψυχή.
 Επόμενη δράση του ”Ευκλή” είναι η παρακολούθηση των Δ΄ Χαιρετισμών την Παρασκευή (12/4ου) στην ιστορική Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Καλτεζών.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More