TOP NEWS ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

11ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη – “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευριπίδη

Με την “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευριπίδη, από τη θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Μεσσήνης συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα του 11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη.
Την παράσταση παρακολούθησαν στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου, το Δημοτικό Σχολείο Λογγάς, το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και το Δημοτικό Σχολείο Καρύταινας.
Επίσης, παρευρέθηκαν μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, του 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης, του Γενικού Λυκείου Αριστομένη και του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας.
Αφού ολοκληρώθηκε η παράσταση, απηύθυναν χαιρετισμό η Ελένη Τσέλιου Αντιδήμαρχος Παιδείας, και Νίκος Ξενογιάννης Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, ο οποίος παρέδωσε αναμνηστικά διπλώματα στους συντελεστές.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικο πρόγραμμα “Ψηφιακό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού” στο αρχαίο θέατρο Μεσσήνης από τον εκπαιδευτικό Νίκο Φουσιάνη. Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος Α’ και Β΄ τάξεις του ΓΕΛ Αριστομένη, οι οποίοι παρέλαβαν και το 1ο βραβείο.Επίσης, συμμετείχαν οι Α’ και Β’ τάξεις του ΓΕΛ Μεσσήνης – Θ.Ο. ΓΕΛ Μεσσήνης, οι οποίοι πήραν το 2ο βραβείο και η Στ’ τάξη του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, οι οποίοι παρέλαβαν το 3ο βραβείο.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More