LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Οι εκδρομείς του ”Ευκλή” στην Ι. Μ. Καλτεζών για τους Δ΄ Χαιρετισμούς.

  Οι εκδρομείς του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” παρακολούθησαν σε κατανυκτικό κλίμα τους Δ΄ Χαιρετισμούς στην ιστορική Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Καλτεζών στα σύνορα Αρκαδίας και Λακωνίας.
   Με μεγάλη χαρά τους υποδέχτηκαν οι δυο μοναδικοί πατέρες, που δραστηριοποιούνται στην Μονή, ο καθ΄ Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Γερμανός και ο Ιεροδιάκονος Εφραίμ.
Ευχάριστη έκπληξη για τους καλαματιανούς εκδρομείς υπήρξε ο ορθός λόγος του Αρχιμανδρίτη Γερμανού για τα σημερινά προβλήματα του κόσμου.
   Το Μοναστήρι είναι γνωστό από την επανάσταση του 1821, λειτούργησε ως πυριτιδαποθήκη και ως Κρυφό Σχολειό και πάρα τις καταστροφές που υπέστη από τον Ιμπραήμ μπόρεσε και διατηρήθηκε όρθιο μέχρι σήμερα. 
Κρυμμένο μέσα σε ένα τοπίο ιδιαίτερου κάλους, με πυκνή βλάστηση από βελανιδιές και κυπαρίσσια, ήταν ασφαλής τόπος συνάντησης των Οπλαρχηγών και εκεί για πρώτη φορά συστήθηκε η Πελοποννησιακή Γερουσία.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More