TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Το πρώτο Startup Weekend Sparta. Εκπαιδευτική ανταγωνιστική εκδήλωση επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης σε συνεργασία με μια ομάδα πολιτών της Σπάρτης διοργανώνει από τις 10 ως τις 12 Μαΐου 2024 το πρώτο Startup Weekend Sparta!

Πρόκειται για μια διεθνή εκπαιδευτική ανταγωνιστική εκδήλωση επιχειρηματικότητας και καινοτομίας διάρκειας 54 ωρών.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την παρουσίαση καινοτόμων ιδεών από όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν και θα ακολουθήσει ανοιχτή ψηφοφορία για την ανάδειξη των επικρατέστερων εξ αυτών. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες το βράδυ της Παρασκευής – 10/05/2024 – και ακολούθως, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα συνεργαστούν, ώστε, μέσα από εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, αλλά και την καθοδήγηση διακεκριμένων μεντόρων, να αναπτύξουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο γύρω από την κάθε ιδέα, το οποίο θα παρουσιάσουν σε κριτική
επιτροπή την Κυριακή – 12/05/2024 – το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι στην καλύτερη ομάδα εξ αυτών θα απονεμηθεί έπαθλο, προκειμένου να προωθήσει περαιτέρω την ιδέα της.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με εμπειρία και γνώσεις γύρω από θέματα που αφορούν στις διαδικασίες εκκίνησης μιας νέας επιχείρησης (σχηματοποίηση, παρουσίαση και μάρκετινγκ μιας αρχικής ιδέας), ώστε να χρησιμοποιηθούν σε ενδεχόμενα μελλοντικά εγχειρήματά τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ισόγειο χώρο του κτιρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης και στο χώρο του εργαστηρίου Sparti Techlab, που βρίσκεται επίσης στο ισόγειο του κτιρίου της Βιβλιοθήκης.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην ως άνω εκπαιδευτική εκδήλωση δύνανται να εγγραφούν δωρεάν στον ακόλουθο σύνδεσμο :
https://www.eventbrite.com/e/startup-weekend-sparta-tickets-876003609377

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε το site της εκδήλωσης:
https://www.startupweekendsparta.com/
(Επικοινωνία: team@startupweekendsparta.com)

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More