TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Τσίκνισε η Καλαμάτα στις 28 Φεβρουαρίου 2019

Η Καλαμάτα τσίκνισε, σήμερα Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, τιμώντας το έθιμο, με τη βοήθεια του θαυμάσιου καιρού. Στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, από νωρίς, είχαν στηθεί υπαίθριες ψησταριές, σε καταστήματα και σε ιδιωτικές κατοικίες. Η παράδοση επιτάσσει, τέτοια μέρα, ψητά κρέατα στα κάρβουνα και λουκάνικα, χωρίς να εξαιρείται το παστό. Οι ευχές, συνοδεία κρασιού και άλλων οινοπνευματωδών, έδιναν κι έπαιρναν, σε πείσμα της οικονομικής συγκυρίας και κάθε άλλης δυσχέρειας.

Στο Δημαρχείο, οι υπάλληλοι δοκίμασαν μεζέδες στα κάρβουνα, ενώ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και στο Ιστορικό Κέντρο ο Δήμος και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις», καθώς και η ΚΑΚ ΟΤΑ ΑΕ με τους επαγγελματίες της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, διοργάνωσαν εκδηλώσεις με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης.
Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε επιχειρήσεις και το Ιστορικό Κέντρο, αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο και γεύθηκε νοστιμιές στα κάρβουνα. Προσδοκία όλων ήταν να επικρατήσει η αισιόδοξη προοπτική σε αντίθεση προς τη δύσκολη εποχή.

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More