LIFE IN THE CITY TOP NEWS

2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας “στης ελιάς το δάκρυ”

Από τις 6 έως και τις 20 Μαρτίου 2021, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας, με τίτλο «Στης ελιάς το δάκρυ». Τη διοργάνωση έχει η Κ.Ε. Φάρις του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο της πόλης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 20:00, θα παρουσιαστεί το λαϊκό παραμύθι «Η Σταχταδράχτω», μια από τις δεκάδες Ελληνικές παραλλαγές της Σταχτοπούτας, σε μια σπονδυλωτή αφήγηση από παραμυθάδες της πόλης, ενώ στην συνέχεια το κοινό μπορεί να ανακαλύψει μαζί με την φιλόλογο και Δόκτορα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Εμμανουέλα Κατρινάκη, τα πολλά πρόσωπα της Σταχτοπούτας στην προφορική παράδοση.

Την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 20:00, γνωριμία με τον σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ και συζήτηση για το ντοκιμαντέρ, «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί», ενώ στις 20:30 ακολουθεί το οδοιπορικό καταγραφής μύησης και μνήμης. Γιαγιάδες και παππούδες, λαϊκοί παραμυθάδες από τα χωριά των Τρικάλων, αφηγούνται στον κινηματογραφικό φακό του Βασίλη Λουλέ, παραμύθια του κάμπου και των βουνών. Παραμύθια για πάντα.

Το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Μαρτίου στις 20:00, το φεστιβάλ θα συνεχίσει με την δράση «Άκου να δεις». Παραμυθάδες της πόλης αφηγούνται – διαδικτυακά – ιστορίες της προφορικής μας παράδοσης.

Το Σάββατο 20 Μαρτίου ένας φόρος τιμής στην παγκόσμια ημέρα αφήγησης φιλοξενώντας την αγαπημένη παραμυθού, Σάσα Βούλγαρη.

 

2ο φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας Medium

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More