TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – J.S.Bach, Musica Poetica – Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, στις 20:30, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, τέσσερις σημαντικοί καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην μουσική του J.S.Bach με τίτλο “J.S.Bach, Musica Poetica”
Ο όρος “Musica poetica” (Μουσική ποιητική) ήταν ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε στην τέχνη της σύνθεσης μουσικής από Γερμανούς συνθέτες του 16ου και του 17ου αιώνα. Η πρώτη γνωστή χρήση του όρου ήταν στο Rudimenta Musicae Planae (1533) του Nicolaus Listenius. Προηγουμένως, η μουσική είχε χωριστεί σε “musica theoretica” και “musica practica”.
Εφόσον η μουσική της εποχής σήμαινε κυρίως φωνητική μουσική, ήταν φυσικό για τους θεωρητικούς να κάνουν αναλογίες μεταξύ της σύνθεσης της μουσικής και της σύνθεσης της ρητορικής ή της ποίησης. Εξ ου και ο όρος “musica poetica”.
Θα έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να ακούσουμε διάσημες Άριες από το Ορατόριο “Κατά Ματθαίον Πάθη”, αλλά και από άλλες θρησκευτικές και κοσμικές Καντάτες του J.S.Bach σε αντιδιαστολή με σονάτες για φλάουτο με ράμφος, βιολί και μπάσο κοντίνουο.
Η συναυλία αποτελεί μια “σπουδή” ιστορικά τεκμηριωμένης εκτέλεσης καθώς θα χρησιμοποιηθούν εντέρινες χορδές στο βιολί και φλάουτα με ράμφος της εποχής του Μπαρόκ.
Μια ευκαιρία να απολαύσετε κάποια από τα πιο πολύτιμα “διαμάντια” της μουσικής του J.S.Bach!
Συμμετέχουν:
Κατερίνα Παλαιολόγου – σοπράνο
Γιώργος Παυλάκος – φλάουτο με ράμφος
Katalin Kertész – μπαρόκ βιολί
Λουκάς Γεώργας – πιάνο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More