TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας – “8 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ”- “Μηλιά μου αμίλητη” Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο βιβλίο του Παντελή Μπουκάλα

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας διοργανώνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ώρα 20.30 στην Αίθουσα του Συλλόγου Ευριπίδου 2 εκδήλωση με τίτλο: “Μηλιά μου αμίλητη”
Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο βιβλίο του Παντελή Μπουκάλα
“Μηλιά μου Αμίλητη”, ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΣΕ ΕΞΙ ΦΩΝΕΣ.
Αφιερώνουμε την εκδήλωση αυτή σε όλες τις γυναίκες που έγιναν θύματα βίας ψυχολογικής, λεκτικής ή σωματικής. Τις γυναίκες που μάτωσαν , που πόνεσαν, που πληγώθηκαν, τις γυναίκες που έφυγαν άδικα.
Τις γυναίκες που δεν διαμαρτυρήθηκαν, που δεν ύψωσαν φωνή, που δεν μίλησαν.
Η ιστορία είναι αληθινή. Μάνη 1840, Μπορεί και Κόρφος 1890, Μπορεί και Μακεδονία 1930. Μπορεί και Κέρκυρα 2019, μπορεί και Ρόδος.
Είναι η ιστορία μιας νυφούλας που την έλεγαν Μηλιά, όπως και το οπωροφόρο δέντρο, όπως τα μοιρολόγια. Θάβεται ζωντανή από τον πατέρα και τ’ αδέρφια της, γιατί ο γαμπρός δεν τη βρήκε παρθένα. Μόνο το κεφάλι της μένει άθαφτο, για το τελετουργικό της διαπόμπευσης. Γιατί τόλμησε να αγαπήσει έναν ξενομερίτη κι όχι τον άντρα που της επέβαλαν να παντρευτεί.
Μια συγκλονιστική ιστορία που την αφηγούνται 6 φωνές της μάνας, των 4 αδελφών, της Μηλιάς, του μικρότερου αδερφού Κωνσταντή, του πατέρα και του ξένου αγαπημένου.
Είναι η ιστορία της κάθε γυναίκας που πρέπει να σκύψει στις εντολές του πατέρα , του αδελφού και του άντρα της. Είναι η ιστορία της γυναίκας που δεν έχει φωνή, που δεν μιλά, που σιωπά….
Ανάμεσα στις φωνές-μονολόγους ακούγονται τραγούδια θεατρικά με στίχους αφιερωμένους στη γυναίκα.
Συμμετέχουν και αποδίδουν το κείμενο: Ελένη Αλεβίζου, Λίλα Γκλεγκλέ, Φεβρωνία Εξακουστίδου, Μιχάλης Κραουνάκης, Ισμήνη Κωνσταντοπούλου, Λέττα Πετρουλάκη, Βασίλης Στεφανόπουλος.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις φίλες και τους φίλους που αντιστέκονται σε κάθε είδους μορφή βίας.
Επιμέλεια: Ισμήνη Κωμσταντοπούλου
Οργάνωση: Λέττα Πετρουλάκη
Η είσοδος είναι ελεύθερη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλέφωνα: 2921021653, 6971540945

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More