TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΗ : Δημοτική Αγορά και αγορά βιοκαλλιεργητών στη Μεσσήνη.

Του Γιάννη  Λάσκαρη – Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

Ένα μεγάλο βήμα που πρέπει να γίνει στην πόλη της Μεσσήνης για να τεθεί ξανά στο επίκεντρο κατά την προσωπική μου άποψη και μετά την εμπειρία μου στα κοινά, είναι η δημιουργία οργανωμένης και στεγασμένης Δημοτικής Αγοράς όπως και η λειτουργία αγοράς με βιολογικά προϊόντα.  Είναι παράλογο μια πόλη που αποτελεί την μητρόπολη μιας περιοχής που εξαρτάται από τον πρωτογενή τομέα να μην είναι στο επίκεντρο και φυσικά να έλκει επισκέπτες από  πολλές περιοχές  ιδίως τουριστικές έχοντας να προβάλλει μια ελκυστική δημοτική αγορά. Για τον λόγο αυτό και για τη στήριξη του αγροτικού μας κόσμου θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να ξεκινήσει διάλογος για το ζήτημα αυτό. Η πόλη βρίσκεται σε κομβική θέση (ακόμη) και θα μπορούσε να αποτελέσει μαζί με την αγορά βιοκαλλιεργητών προορισμό για πολίτες επισκέπτες και τουρίστες της ευρύτερης περιοχής.

Πιστεύω επίσης  πως η άμεση διάθεση ποιοτικής τροφής κατευθείαν από τους παραγωγούς στους καταναλωτές ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή εποχή που οι μετακινήσεις είναι δαπανηρές και γίνονται με φειδώ, αποτελεί βασική μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης η κατεύθυνση προς τη λειτουργία της  αγοράς βιολογικών προϊόντων  τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα σε δοκιμαστικό στάδιο έξι μηνών.

Η πόλη της Μεσσήνης μπορεί να φιλοξενήσει έναν λογικό αριθμό βιοκαλλιεργητών αφού η δημοτική αρχή έρθει σε συνεννόηση μαζί τους και με τον φορέα που τους αντιπροσωπεύει. Να σημειωθεί πως στις αγορές Βιοκαλλιεργητών συμμετέχουν μόνο αγρότες βιοκαλλιεργητές που διαθέτουν πιστοποιημένα προϊόντα που οι ίδιοι παράγουν. Αυτά παράγονται χωρίς χρήση τοξικών φαρμάκων και προσφέρονται ως καθαρή τροφή στους καταναλωτές.

Με αυτό τον τρόπο και μέσα από την λειτουργία μιας τέτοιας αγοράς οι καταναλωτές γνωρίζουν τη βιολογική γεωργία και αποκτούν οικολογική συνείδηση. Παράλληλα δίνεται διέξοδος σε βιοκαλλιεργητές του Δήμου μας και του νομού μας αλλά και κίνητρο να ασχοληθούν οι νέοι με την βιοκαλλιέργεια και η πόλη της Μεσσήνης τίθεται στο επίκεντρο και αποκτά κινητικότητα. Να σημειωθεί πως οι βιολογικές αγορές έχουν ένα δικό τους κοινό οπότε και δεν πλήττονται οι λαϊκές αγορές.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More