LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : «ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ – ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ»

Στην τελική ευθεία για το 11ο Καλαματιανό Καρναβάλι μπαίνει ο Δήμος Καλαμάτας με 4ήμερο εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στην Καλαμάτα και τις Κοινότητες.

Για το θέμα παραχώρησαν σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της Κ.Ε. “Φάρις”, Σωτήρης Κριτσωτάκης, ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Παναγιώτης Δραγκιώτης, και η καλλιτεχνική Διευθύντρια της “Polis Art”, Nίνα Δράκου.

Στη μεγάλη επισκεψιμότητα που αναμένεται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα τις ημέρες του τριημέρου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι η πληρότητα αγγίζει το 100% στα καταλύματα, με την πόλη να είναι έτοιμη να υποδεχτεί χιλιάδες επισκέπτες ενόψει του τριημέρου, μέσα από ένα πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων που συνεχίζονται και κορυφώνονται το τριήμερο. Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το απόγευμα της Κυριακής όπου φέτος αναμένεται να έχει μεγάλη συμμετοχή, με 22 γκρουπ να συμμετέχουν με μέσο όρο 150 μέλη το καθένα, και με συμμετοχές γκρουπ από την Βουλγαρία και την Ιταλία. Ευχόμενος σε όλους να περάσουν καλά αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα αλλά και στις Κοινότητες που έχουν ετοιμάσει το δικό τους πρόγραμμα, τηρώντας τα έθιμα και την παράδοση.

Την αυξημένη επισκεψιμότητα υπογράμμισε και ο πρόεδρος της Κ.Ε. “Φάρις”, Σωτήρης Κριτσωτάκης, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας και η “Φάρις” έχουν ετοιμάσει ένα δυνατό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το 4ήμερο, αρχής γενομένης από απόψε το βράδυ, με την αποκριάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας-με μασκαρεμένους ορχήστρα αλλά και θεατές-και τη σκυτάλη να περνά αύριο, Παρασκευή στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας μέσα από το “Χορεύετε;”, και να συνεχίζεται Σάββατο πρωί με προσκοπικά παιχνίδια και Ταραντέλα μέσα από τη φιλική συμμετοχή του Καρναβαλιού του Μαρτινιάνο από την Απουλία της Κάτω Ιταλίας, αλλά και το βράδυ με τη νυχτερινή παρέλαση “ΑυτοΦωτιστείτε”, παροτρύνοντας τους συμμετέχοντες να βάλουν φωτάκια και να διασκεδάσουν! “Έχουμε ετοιμάσει το καλύτερο δυνατό για την ψυχαγωγία όλων”, κατέληξε ο πρόεδρος της Κ.Ε. “Φάρις”.

Στην πλούσια ατζέντα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στο κλίμα της Αποκριάς αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Παναγιώτης Δραγκιώτης, τονίζοντας ότι “ο κόσμος επιστρέφει στο Καρναβάλι και το αγκαλιάζει”, και αυτό διαπιστώνεται από την πολυπληθή συμμετοχή στα γκρουπ του Καρναβαλιού, που συνεχίζουν να ενισχύονται με κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκτενώς και αναλυτικά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Σε “μια πολύπλευρη εμπειρία διασκέδασης την Καθαρά Δευτέρα”, αναφέρθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του “Polis Art”, Nίνα Δράκου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους την Καθαρά Δευτέρα στην παραλία Καλαμάτας, στην Ακτή του ΝΟΚ, όπου Δήμος και “Polis Art” έχουν ετοιμάσει τα “Καρναβαλοχρώματα 2024”, με κέφι, χορό, ρίψη πολύχρωμης σκόνης, show με μπουρμπουλίθρες και ξυλοπόδαρους, ανιματέρ, face painting, διαδραστικά παιχνίδια, και μαλλί της γριάς. Όλα ΔΩΡΕΑΝ, για όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More